زعفران گلخانه اي به روش آيروپونيك

آموزش تخصصی | پرورش گیاهان و آبزیان | زعفران گلخانه ای به روش آیروپونیک (هوا کشت)
مدت دوره:
32 ساعت
تعداد جلسات:
3 جلسه
روزهای برگزاری:
تعیین نشده
زمان برگزاری:
تعیین نشده
مهلت ثبت نام: 1403/09/08 - 0:00
فرصت باقیمانده ثبت نام با تخفیف:

تاریخ شروع: 1403/09/11
تاریخ پایان: 1403/09/25
قیمت دوره: 3,000,000 تومان   2,000,000 تومان

زعفران گران قیمت ترین گیاه دارویی و نیز گیاه ملی و استراتژیکی کشور می باشد. به دلیل نیاز پایین این گونه گیاهی به آب و وجود آب و هوای مناسب و ساختار کشت آسان این گیاه بیش از پیش مورد توجه تولیدکنندگان قرار گرفته است و زعفران را به گیاه جایگزین مناسب تبدیل کرده است. کشت گلخانه ای زعفران با توجه به شرایط اقلیمی کشور و مصرف حداقلی آب و تولید بالا در واحد سطح این روش را به روشی پرسود با هزینه اولیه پایین و اشتغال زا تبدیل کرده است . لذا این ضرروت ایجاب می شود که افراد علاقمند را با دید بازتر و علمی تر به این سمت سوق دهیم.

  1. اهداف برگزاري دوره/ كارگاه:
  • آموزش تولید علمی و تخصصی کشت ایروپونیک
  • تربیت نیروی متخصص برای کشت زعفران طبقاتی
  • آموزش تخصصی نحوه کشت زعفران و ساختار تولید آن
  • آموزش روش های گلخانه ای برای کاهش مصرف آب

سابقه برگزاري دوره در داخل يا خارج از كشور:

با توجه به مشکل کمبود آب در کشور، کشت زعفران گلخانه ای به روش آیروپونیک در سال‌های اخیر مورد توجه قرار گرفته است

همچنین در کشورهایی مانند: امارات متحده عربی، اسلواکی، اسپانیا این آموزش ها در قالب پروژه انجام گرفته است.

  1. توانايي‌هاي مورد انتظار فراگيران در پايان دوره/ كارگاه:
  • آﺷﻨﺎﯾﯽ ﺑﺎ اﺻﻮل زراﻋﺖ، ﺑﺮداﺷﺖ، ﻓﺮآوري، ﺑﺴﺘﻪﺑﻨﺪي و ﻓﺮوش ﮔﯿﺎه زﻋﻔﺮان.
  • آﺷﻨﺎﯾﯽ ﺑﺎ اﺻﻮل ﺑﻬﺪاﺷﺖ و اﯾﻤﻨﯽ ﮐﺸﺎورزان و ﮐﺎرﮔﺮان.
  •  
  1. زمينه‌ هاي اشتغال زايي دوره/ كارگاه:

هنرجو پس از گذراندن دوره موجود می‌تواند هم بصورت مستقل و هم  به صورت مشارکتی در شرکت‌های کشاورزی در زمینه‌ تولید زعفران گلخانه ای به روش هواکشت مشغول به فعالیت شود

§  اﻫﺪاف ﺗﻮﺳﻌﻪ ﮐﺸﺖ زﻋﻔﺮان

§  ارزش ﻏﺬاﯾﯽ و داروﯾﯽ زﻋﻔﺮان

§  ﺗﺎرﯾﺨﭽﻪ ﮐﺎﺷﺖ زﻋﻔﺮان

§  ﺟﺎﯾﮕﺎه اﻗﺘﺼﺎدي زﻋﻔﺮان

§  زﻋﻔﺮان و ﮐﺸﺎورزي ﭘﺎﯾﺪار

§  ﻣﺸﺨﺼﺎت ﮔﯿﺎه ﺷﻨﺎﺳﯽ زﻋﻔﺮان

§  آب و ﻫﻮاي ﻣﻨﺎﺳﺐ و ﻧﯿﺎزﻫﺎي اﮐﻮﻟﻮژﯾﮑﯽ زﻋﻔﺮان

§  ﻣﺮاﺣﻞ زﻧﺪﮔﯽ زﻋﻔﺮان

§  دوره ﺑﯿﺪاري و ﺧﻮاب ﮔﯿﺎه زﻋﻔﺮان

§  ﻧﯿﺎز دﻣﺎﯾﯽ، رﻃﻮﺑﺖ و ﺷﺪت و ﻃﻮل ﻣﺪت روﺷﻨﺎﯾﯽ

§  وارﯾﺘﻪﻫﺎ و اﮐﻮﺗﯿﭗﻫﺎي زﻋﻔﺮان

§  ﺗﺮﮐﯿﺒﺎت ﻓﯿﺘﻮﺷﯿﻤﯿﺎﯾﯽ زﻋﻔﺮان

§  ﻓﺮآﯾﻨﺪ ﺗﻮﻟﯿﺪ زﻋﻔﺮان

§  ﻣﺰاﯾﺎي ﮐﺸﺖ زﻋﻔﺮان

§  ﻣﯿﺰان ﻋﻤﻠﮑﺮد زﻋﻔﺮان

§  ﺑﺮرﺳﯽ ﻋﻠﻞ ﮐﺎﻫﺶ ﻋﻤﻠﮑﺮد زﻋﻔﺮان

§  زمین مناسب برای زﻋﻔﺮان

§  مشخصات پیاز  زﻋﻔﺮان سالم برای کاشت

§  زمان کاشت زعفران

§  ضد عفونی پیاز زعفران قبل از کاشت

§  نحوه کاشت، تراکم و عمق کاشت زعفران

§  کشت ارگانیک زعفران

§  کشت ارگانیک  زﻋﻔﺮان

§  چگونگی کاشت زﻋﻔﺮان در گلدان

§  زمان و نحوه آبیاری زعفران

§  کوددهی و تغذیه صحیح زعفران (تاثیر میزان مصرف کود دامی و شیمیایی)

§  مبارزه متداول با آفات، بیماری‌های زعفران

§  مبارزه ارگانیک با علف‌های‌هرز زعفران

§  تناوب زراعی

§  سله شکنی و وجین علف‌های هرز

§  تاثیر سن مزرعه، وزن بنه بر عملکرد کلاله زعفران

§  برداشت زعفران

§  زمان گلدهی

¡     زمان و نحوه چیدن گل زعفران

¡   نحوه جابجایی و حمل و نقل گل زعفران

سرفصل: ﺗﺠﺎرت زﻋﻔﺮان

§  اﺳﺘﺎﻧﺪاردﻫﺎي داﺧﻠﯽ و ﺟﻬﺎﻧﯽ ﺗﻮﻟﯿﺪ زﻋﻔﺮان

§  ﻣﯿﺰان ﻣﺠﺎز ﺑﺎﻗﯿﻤﺎﻧﺪه ﺳﻤﻮم در زﻋﻔﺮان

§  ﻣﻮارد و ﻧﺤﻮه ﻣﺼﺮف در داﺧﻞ و ﺧﺎرج ﮐﺸﻮر

§  ﺑﺎزارﯾﺎﺑﯽ و ﺻﺎدرات ﻣﺤﺼﻮل زﻋﻔﺮان

§  ﺑﺴﺘﻪﺑﻨﺪي ﺑﺮ اﺳﺎس ﺗﻘﺎﺿﺎي ﺑﺎزار ﻫﺪف

§  ﻗﻮاﻧﯿﻦ، ﻣﺠﻮزﻫﺎي ﻻزم و ﺗﻨﻈﯿﻢ اﻇﻬﺎرﻧﺎﻣﻪ ﮐﺎﻻي ﺻﺎدراﺗﯽ

 

    برای این کلاس نظری ثبت نشده است.